Egy ingatlanos tollából

profteam-ingatlan

profteam-ingatlan

Az én értékesítési folyamatom!

2021. április 12. - holloz

Van nekem egy ötlépéses értékesítési folyamatom, amit mindig betartok, mert számomra nagyon fontos. Ez ugyanis nagyban hozzájárul a sikereimhez.

  1. A tulajdonos/megbízó elvárásai
  • mindig meg kell tudni, hogy igazából mit szeretne a megbízó, mekkora összeget vár az értékesítéstől, mennyi idő alatt szeretné eladni, mi a terve, ha eladta a lakást, kinek akarja eladni és milyen elvárásai vannak az értékesítővel illetve az értékesítési folyamattal szemben.
  1. Értékbecslés más néven piaci elemzés
  • egy pontos értékbecslést kell készíteni az ingatlanról, nem szabad alá becsülni, hogy majd minél előbb eladjuk és gyorsan keressünk vele, a többi meg nem érdekel, de arra is nagyon oda kell figyelni, hogy ne emeljük meg az árát csak azért, hogy az elnyerjük a tulajdonos bizalmát. Az elsővel átverjük a másodikkal pedig becsapjuk és ez így nem helyes. Szóval rendesen körbe kell nézni, hogy milyen hasonló lakások vannak a környéken, azon felül, meg össze szedni mennyiért adtunk el hasonló lakást a közelben. 
  1. Lakás felkészítése
  • nagyon kevés lakás olyan van, amihez nem kell nyúlni semmilyen szinten, ha mással nem legalább egy takarítással, de általában szükséges egy átrendezés, elpakolás (például, hogy ne legyenek kint személyes tárgyak vagy fotók), de legtöbbször vinnünk kell még bútorokat vagy egyéb kiegészítőket (pl: virágok, párnák, képek, szőnyegek, dekorációs elemek). A fotókon legtöbbször, akkor néz ki nagyon jól a lakás, ha kicsit szellősen van berendezve, azaz nincs telezsúfolva  a kevés bútor mellett csak kiegészítők vannak.
  1. Marketing eszközök használata
  • miután már tudjuk, hogy mit szeretne a tulajdonos, ismerjük a lakás értékét és már felkészítettük az ingatlanunkat, akkor jöhet a fotózás, Természetesen nem telefonnal készítjük és mindenképpen szakszerűen kell fotózni, tehát, ha nem értünk hozzá, akkor bízzunk meg egy szakembert. MI is ezt tesszük és már évek óta ugyan azzal a fotóssal dolgozunk, mert ő képviseli azt a minőséget, amit minden alkalommal elvárunk. Majd forgathatjuk a youtube videót, készülhet a VR videó és alaprajz illetve az átépítési terv vagy a látványterv, amennyiben a lakás megkívánja.
  1. Értékesítési stratégia
  • végül pedig jön az a rész, hogy meg kell határozni miket emeljünk ki az ingatlanból, kiket célozzunk meg, milyen lehetőségek vannak még a lakásban, melyik platformon hogyan és mikor jelenjen meg a hirdetés. Mikor legyenek fizetett kampányok a közösségi médiában és azok kiknek jelenjenek meg.

Természetesen ezeket a pontokat még lehetne részletezni, de azért azt gondolom, hogy így is érzékelhető, hogy mennyire fontos minden megbízás, mert egy ingatlan értékesítését lehet jó kedvvel és vidáman csinálni (és így kell), de közben nagyon komolyan kell venni a munkánkat, hiszen megbíznak bennünk a tulajdonosok és ezzel nem szabad visszaélni.

 

 

by HolloZ.

Holló Zoltán

T: +36 30 249 5700

E: z.hollo@remax.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://profingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr8416498082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása