Egy ingatlanos tollából

profteam-ingatlan

profteam-ingatlan

Miért kell ingatlanost megbíznunk?

2019. április 16. - holloz

Sokszor felmerül a kérdés, mi szükség van az ingatlanosokra?

Sokszor sokan próbálkoztak már válaszolni erre a kérdésre! Most én is megpróbálkozom ezzel, hátha tudok új információt mondani. Akár eladni szeretnénk, akár venni.

De először nézzük, ha eladó ingatlanunk van.

Igen van, aki el tudja adni az ingatlanját, sőt van, aki nagyon jól tudja értékesíteni, viszont ezekben az esetekben sokszor kiderül, hogy a tulajdonos el van látva egy adag kereskedelmi érzékkel, de igen van, akiben ez nincs meg és nem azért, mert nem jók, hanem mert másban erősek, más dolgokhoz van jó érzékük. El kell fogadni, hogy ez egy szakma, amit nem mindegy hogyan csinálunk. Az a baj, hogy egy ingatlan eladásnál, már egy apró hiba, a téves önbizalom is milliókba kerülhet.

Ez egy szakma, amit lehet jól és sajnos lehet rosszul csinálni, ezért fontos, hogy jó embert válaszunk szóval én azt gondolom, hogy meg kell találni a megfelelő embert vagy társaságot, aki képviselni tudja a lakást és vele együtt a tulajdonos eszmei és erkölcsi értékeit. Sok tulajdonos sajnos úgy gondolja, hogy csinál pár képet a telefonjával, majd feltölti az ingatlan.com-ra és várja a vevőket. Na hát ez nem így működik! Mert az igazi munka csak ez után kezdődik.

Nézzünk pár dolgot, hogy miben tudunk segíteni:

1. az ár

Na ez az egyik legfontosabb dolog, nagyon fontos, hogy milyen áron tesszük fel a lakást. Amennyiben túl nagy árat akarunk érte, nem jönnek a hívások. Na jó akkor legyen úgy, hogy elkezdjük csökkenteni az árat, ezzel viszont az a baj, hogy valószínűleg addig fogjuk csökkenteni, hogy végül kevesebbet fogunk érte kapni, mint amennyit ér az ingatlan. Nagyon fontos tudni, hogy valójában mennyit ér a lakás. Persze a marketing stratégiánál játszhatunk egy kicsit, de tisztában kell lenni a valódi értékkel, mert így tudjuk kihozni belőle a legtöbbet, amit a cégünk, nemcsak a tapasztalatunk által, de a komoly háttér információk feldolgozásával értékelünk ki.

2. az érzelem

Igenis van, igenis kötődhetünk a lakáshoz. Hiszen itt nőttünk fel, itt neveltük a gyerekünket, itt nevettünk, itt sírtunk, szóval van kapcsolat a házzal. Na és tudják mi a baj? Amikor jönnek nézni a lakást, ők nem tudják, hogy mik történtek ott és ezért szinte csak a hibákat és a problémákat fogják látni és ezt nehéz elviselni. Ebből nem egyszer feszültség keletkezik és nem jön össze az üzlet, ami egyébként simán összejöhetne. Az ingerültség rossz tanácsadó! Egy ingatlan tanácsadó tudja, mikor mire, hogyan kell reagálni, hiszen objektíven tudja nézni a dolgokat.

 

download.jpg

3. mutatás

Sokszor a befektetők vagy külföldi érdeklődők, hirtelen és gyorsan akarják megnézni a lakást, mert most vannak itt, de általában az emberek dolgozni vannak vagy éppen programjuk van, nem tudják megmutatni és a vásárló tovább áll. Hiszen annyira sok eladó ingatlan van és ha pont akkor venne valaki lakást amikor a tulajdonosnak nem jó, akkor megint csak lecsúszik az eladóról.

Na és persze, hogy hogyan mutatunk, miket mondunk. A legfontosabb, hogy ki kell emelni a lakás szépségeit, értékét. Amikor pedig probléma van az ingatlanban, akkor azonnal megoldást kell adni az érdeklődőknek, hogyan tudja könnyedén megoldani.

4. hirdetés

Mint ahogy az éttermekben az ételeket, úgy a lakásoknál sem mindegy, hogyan tálaljuk. Lehet, csak úgy rádobni az összetevőket a tányérra, aztán jó étvágyat, de sokkal szebb és vonzóbb, ha szépen feldíszítjük és ízlésesen elrendezzük a hozzávalókat és már a látványtól összefut a nyál a szánkban. Ez nagyon igaz a lakásoknál is, nagyon nem mindegy mi látunk a képen vagy mit írunk a szövegbe. Tudni kell azt, hogy amint valaki meglátja a hirdetést 1,5mp alatt eldönti, hogy tetszik-e neki és az első benyomás nagyon fontos. Persze ez változhat és az első rossz benyomás után megveszi, de már nem akar annyit adni érte, amennyit valójában ér.

download_1.jpg

5. jogi tudás

Egy ingatlan adás-vételnél nem árt, ha tudunk pár szabályt, amivel elkerülhetjük a későbbi problémákat, mert igenis, ahol felmerülhet gond, ott fel is fog merülni és elég egy apró figyelmetlenség és kész a baj. Így nem árt, ha valaki tudja a folyamatot, ismeri az úgymond dörgést.

images.jpg

De tényleg, ez most nem arról szól, hogy csak és kizárólag mi ingatlanosok tudjuk eladni a lakást és nélkülünk megáll az élet és senki nem jut sehova, hanem inkább arról mennyi mindenben tudunk segíteni, mennyi plusz értéket és megtakarított időt tudunk adni a tulajdonosnak, mert az elejétől a végéig ott vagyunk mellette. Nekünk akkor ér véget a munkánk, amikor a tulajdonos megkapta a teljes összeget és átadta a kulcsokat a vevőnek.

Holló Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://profingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr7914770216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása