Egy ingatlanos tollából

profteam-ingatlan

profteam-ingatlan

Heti lakásnéző: Gyönyörű ház-gyönyörű lakás a VII. kerületben

2019. október 29. - holloz

Erről a lakásról már volt szó egy másik posztban, de most egy kicsit jobban bemutatom!

A VII. kerület Dohány utcában a Zsinagógához közel ELADÓ egy 112nm-es, felújított, utcára néző, napfényes, 3 szobás lakás.

dohany_u_16-18_6_1.jpg

dohany_u_16-18_10_1.jpg

Ennek az épületnek az elődjében élt Petőfi Sándor és neje, valamint Jókai Mór és itt beszélték meg a barátaikkal, hogy forradalmat robbantanak ki másnap, március 15-én.
Majd még mielőtt Petőfi emlékmúzeumot hoztak volna létre, az épület a tűz martaléka lett 1864-ben és végül 1904-ben, a szomszéd üres telekkel összevonva, építették fel a jelenlegi házat, későeklektikus stílusban Hültl Dezső tervei alapján, neobarokk és szecessziós hangulatú elemekkel díszítve.
A ház külső homlokzatát 2016-ban felújították az eredeti tervek alapján.

dohany_u_16-18_17.jpg

Az ingatlanban teljes felújítást hajtottak végre 2016-ban, melynek folyamán kicserélték a teljes elektromos hálózat, korszerűsítették a fűtési rendszert, felújították a nyílászárókat és a padlózatot. A tulajdonosok nagy figyelmet fordítottak arra, hogy ne csak a felújítás legyen minőségi kivitelezés, hanem a teljes berendezés és stílus kialakítása is tökéletesen legyen, mind esztétikailag, mind pedig az anyagok kiválasztásában.
Azóta pedig folyamatosan karbantartják a lakást és vigyáznak rá, hogy ugyanolyan érzés legyen belépni, mint az első napon, amikor kész lett.



A ház elhelyezkedése rendkívüli a Deák tér, Károly körút, az Astoria, Zsinagóga és a Madách tér egyediségének, közelségének köszönhetően. Ezen városrész az utóbbi években olyan nagyszerű fejlesztéseken esett át a régi hangulatot, építészetet, történelmet szem előtt tartva, hogy joggal lehet mondani, ez Budapest egyik legnépszerűbb környéke, amely egy páratlan találkozóhely és élettér lett nem csak a fiataloknak, hanem minden korosztály számára.

Belmagasság: 3,5méter
Közös költség: 16.000Ft/hó
Ára: 118.700.000F

Holló Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://profingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr5015270434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása