Egy ingatlanos tollából

profteam-ingatlan

profteam-ingatlan

A jó fotók szerepe az ingatlanhirdetésnél

2019. április 19. - holloz

Nagyon sokszor tapasztalom, hogy sokan nem foglalkoznak azzal, milyen fotókat tesznek ki a hirdetéshez. Néha a tulajdonosok is, de sajnos legtöbbször az ingatlanos kollégák, akik nem foglalkoznak azzal, milyen képpel hirdetnek.

Ahogy látom az alapelv a következő: csináljunk pár képet TELEFONNAL, ne foglalkozzunk semmivel és gyorsan hagyjuk el a helyszínt.

Olyanokat szoktam látni, hogy a fürdőszobában még a ruhaszárítón vannak a ruhák, nincs elmosogatva, ruhák vannak szétdobálva, a konyhában éppen főzés folyik, egyszer még egy „tejes zacskó kibontva és kicsit kiöntve a konyhapulton” képet is néztem.

Na ez így nem jó, de tényleg.

Általában az emberek nem szeretnek olyan ingatlant nézni, ahol a helyiségekben rendetlenség van. Ha ilyet látnak már közel sem tetszik nekik az a lakás és innen indul az alku, mert ha valaki lát egy képet és a leírást már rögtön kialakul benne egy ár és nem mindegy milyen árról indul a licit.

Nálunk egy fotózás minimum 1 óra, de inkább 2 óra. Első sorban minden kiviszünk a képből, ami nem oda való, összepakolunk, kihordjuk a fotózás szempontjából felesleges bútorokat, hogy ne legyen túlzsúfolt a lakás, elpakoljuk a személyes tárgyakat, családi fotókat stb.

Sőt, ha a lakás megkívánja ki is takarítunk és most nem vicceltem. Mindig arra törekszünk, hogy a maximumot és a legszebb oldalát mutassuk meg az ingatlannak.

Itt van néhány előtte-utána fotó:

Előtte:

img_0077.jpg

img_0083.jpg

Utána:

kalvin_ter_4_4.jpg

Előtte:

img_0087.jpg

Utána:

kalvin_ter_4_11.jpg

Munka közben:

img_0078.jpg

Legközelebb egyéb fotózási ötletekkel foglalkozunk.

Holló Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://profingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr4314775840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása